Lär känna Costa Blanca bättre!

* Artiklar

Nyttiga artiklar

Lär känna Costa Blanca bättre!

Lär känna Costa Blanca bättre!

Om du letar efter en tillflyktsort i solen är Costa Blanca den ultimata destinationen. På senare år har Costa Blanca blivit ett av de mest populära områderna för soltörstande människor som letar efter en fristad, och det finns flera anledningar till det. Direktflyg på ca 4 timmar från Arlanda, Landvetter, Västerås, Nyköping och Växjö till Alicante gör Costa Blanca till ett mycket bekvämt resmål.

Costa Blanca är känd för bland annat sin 200 kilometer långa vackra kustlinje. Med totalt 72 blå flaggor är Alicante faktiskt den provins i Spanien som har flest blå flaggor. Blå Flagg är en internationell miljöcertifiering som tilldelas stränder och marinor om de uppfyller de stränga krav på vattenkvalitet, säkerhet och faciliteter som krävs.

Världshälsoorganisationen (WHO) har bekräftat att denna region, och särskilt södra Costa Blanca, är en av de hälsosammaste platserna att bo på i hela världen. Detta på grund av det mikroklimat som finns här, till följd av väderförhållandena i kombination med dom två stora saltvattensjöarna som finns här. Hela året är temperaturen mellan 18 och 25 grader Celsius, och vi har mer eller mindre ca 320 soldagar varje år. Costa Blanca är ett väletablerat turistområde och tilltalar människor i alla åldrar och nationaliteter som resmål. Här finns allt ifrån golfbanor till vattenparker, naturstigar, köpcentrum, spa, tapasbarer och Michelinrestauranger. Här hittar du garanterat något som passar dina behov.

Vill du ha vägledning och några goda råd från våra lokala mäklare? Skriv gärna dina kontaktuppgifter i formuläret nedan så kontaktar vi dig för en oförpliktande boendechatt. Du kan också kontakta oss direkt på telefon +46 708852992 eller skicka ett e-postmeddelande till thomas@spanienbostader.se

Bildgalleri

Videor

Share

Du kanske också är intresserad…

Tips till bostadsköpare
Tips for buying

Tips till bostadsköpare

Frågor och svar
Property market

Frågor och svar

WhatsApp